VENDLER.

Csapattag lettem a Founderbase-ben

2024.02.09.

2001-ben kezdtem el informatikai projektekkel foglalkozni. Igazából 2000-ben, mert az egyetemen a biológia tanári diplomadolgozatomhoz lusta voltam 40-50 oldalnyi szöveget írni, így inkább készítettem egy multimedia oktatóanyagot :)

Szóval, 2001 körül kezdtem el megrendelésre informatikai projekteket megvalósítani. Az elején képeztem magam, megtanultam a HTML nyelvet, össze tudtam én magam is rakni egyszerűbb weboldalakat. 2003 körül már komolyabb oldalakat is rendeltek a cégemtől, a PhP már sok volt nekem, így elkezdtem saját IT csapatot toborozni.

Elkezdtünk IT termékeket fejleszteni, saját CMS-t készítettünk, majd mobilappokat fejlesztettünk, egyre nagyobb rendszereket üzemeltettünk és 2016-tól egy külön céget építettem a játékosított tanulási rendszerünk fejlesztésére.

Nem volt könnyű mindezt úgy irányítani, hogy nem értek a programozáshoz. Elképesztően sok álmatlan éjszakám, stresszes, frusztrált, nyomasztó időszak van mögöttem. Sokszor éreztem magam tehetetlennek, kiszolgáltatottnak.

Az elmúlt 2-3 évben is több IT eszközt kellett készítenünk a különböző projektjeinkhez. Mivel most nem volt saját csapatom, több beszállító céggel is együtt dolgoztam. Ezek közt kiemelkedő volt Vadász Peti cége. Petit régről ismerem, még csapattag volt a Games for Businessben, majd beszállító lett ott, később pedig külsősként segített több fejlesztésben. Majd 2023-ban egy évig mentoráltam.

Kiemelkedő Peti ügyfélcentrikussága, az, ahogy megpróbálja megérteni az ügyfele elképzeléseit és segíteni a megrendelőnek abban, hogy megértse, milyen technológiai lehetőségei vannak a céges céljainak elérésében. Ritka az olyan támogatás, ügyfél edukáció, amit Petiék részéről megtapasztalhattam.

Elképesztően fontos ez, főleg egy olyan cégalapítónak, akinek nincs technológiai háttere, de IT terméket akar fejleszteni.

Ennek a hozzáállásnak és Peti őszinte, a tanulásra, a fejlődésre való nyitottságának hatására vállaltam el a felkérést arra, hogy a Founderbase csapatának üzleti stratégiájával foglalkozzam.

Így lettem Business Strategist :) a Founderbase-ben. Remélem, sok közös sikerről írhatok majd, bármit is jelentsen ez.

2024. VENDLER BALÁZS

Minden jog fenntartva.