VENDLER.

Mit jelent a Lost Garden?

2024.06.21.

Lassan 2 éve már, hogy szóba került itthon Katával egy vállalkozási ötlet, egy elvonulós, faházas, természetközeli közösségi kert létrehozása Tamási mellett, ami menedéket adhatna a városi stresszes élettől menekülni kívánóknak. Mindezt közel 3 hektáron egy tájvédelmi körzet határában. Ez lett volna a Lost Garden. Azaz, remélhetőleg ez is lesz majd... de erről később

Szóval ez volt az alapötlet. Kata és tesója, Gábor sokat dolgozott az ötleten, a finanszírozáson, a megvalósításon, de különböző okok miatt akkor még nem tudott elindulni a projekt.

Majd 2023 elején elkezdtünk Katával arról beszélgetni, hogy lépjen ki a munkahelyéről és vágjon bele abba a tevékenységbe, amivel szenvedéllyel tudna foglalkozni. Kata élelmiszer-mérnök, biotechnológusként végzett a Corvinuson, régóta foglalkozik gyógynövényekkel. Ennek egyik oka, hogy komoly ízületi gondjai voltak és pár egyéb, alapvetően lelki okokra visszavezethető testi problémája. Több hónapos tervezgetés után jött az az ötlete, hogy szeretne olyan étrend-kiegészítőket készíteni, amelyek teljes mértékben adalékanyag mentesek...

És lehetne ennek is a neve a Lost Garden. Miért?

  • Az elveszett tudás: Mert valahol a mai modern orvostudomány miatt majdnem teljesen feledésbe merültek azok a természetes gyógymódok, melyek mellékhatások nélkül képesek segíteni. Sri Lankán elmentünk egy gyógynövény kertbe és hosszasan beszélgettünk a tulaj fiával. A Tulajt egyébként a helyiek „orvosnak” hívják, pedig nincs diplomája erről. A srác azt mondta: "régen voltak a gyógynövényeink, majd megjöttek az angolok, lettek kórházaink és utána betegeink... "
    A gyógynövények rengeteg probléma megoldásában, megelőzésében tudnak segíteni. A Lost Garden név számunkra nagyon szépen magában hordozza ezt a tartalmat. Utal a majdnem elfeledett tudásra és a gyógynövényekre.
  • Önmagunk megtalálása: Számomra van egy másik, nagyon erős jelentése, amire a csomagoláson az „enter your inner garden” mondat utal. Az életünk során, ahogy cseperedünk, folyamatos elvárásokban élünk. Folyamatosan azt halljuk, milyennek kellene lennünk, mit kellene csinálnunk. Ahogy ezeknek az elvárásoknak próbálunk megfelelni, elveszítjük azt, akik valójában vagyunk. Így lesz a lelkünk kertje egyre sivárabb, hisz már nem is nagyon tudjuk, hol is találjuk önmagunkat.
    Azt érzem, hogy az egyik legfontosabb cél ma az életemben, hogy visszataláljak oda, aki én magam vagyok, hogy ezt a belső kertet felvirágoztathassam, hogy az újra az a buja, erős, zöldellő, élettől duzzadó dolog lehessen, ami lenni tud. Az étrend-kiegészítőink abban tudnak segíteni, hogy a testünket olyan, vagy ahhoz közeli állapotba hozzák, amiben jó lenni. Hiszen ki tud az állandóan sajgó, fájó, enervált, használhatatlan testében jól lenni? Hogyan érezhetnéd magad jól, ha nem jó a testedben?
  • A gyökereink: És van még egy üzenet, amire talán az ADAM és EVE, azaz Ádám és Éva terméknevek is rávezetnek. Az európai kultúrkörben a biblia, a keresztény vallás nagyon mélyen gyökerezik. Tele vagyunk ide kapcsolódó képekkel, asszociációkkal. Ha nem is vagyunk hívők, tudjuk, hogy az elveszett kert, ahonnan kiűzték Ádámot és Évát, az a hely, ahol még minden jó volt. Ahol megvolt a harmónia önmagunkkal, a természettel. Keressük ezt a helyet, a helyet, ahol otthonra lelhetünk, ahol biztonságban érezhetjük magunkat annyira, hogy merjünk önmagunk lenni. És ez egy csodás állapot.

Mindezek fényében számunkra a Lost Garden sokkal több egy étrend-kiegészítőnél. Keressük azokat az ötleteket, termékeket, szolgáltatásokat, amivel a név jelentését feltölthetjük mindazzal a tartalommal, amiket fentebb leírtam.

Ennek részeként több új dolgot is tervezünk indítani a közeljövőben. Bízom benne, hogy ősszel már ezekről is írhatunk nektek.

Kövessetek minket a lépésről-lépésre bővülő weboldalunkon: www.lostgarden.hu

2024. VENDLER BALÁZS

Minden jog fenntartva.